sobota 28. září 2013

Aktualizace po delší době....


Omlouvám se všem, ale v práci už pomalu i spím, měl jsem tu tři týdny Draslíka, zima na krku a tak blog musel na čas na druhou kolej......

takže stručně:

- máme nový přírůstek , Honzu, Matyášova dlouhodobého kamaráda. Profil mu co nejdřív udělám, zatím se podívejte na Q-mobil, který po elektronické stránce kompletně stvořil ještě v dnes již zaniklém příbramském Q - klubu (jeho likvidaci považuju za lumpárnu, scházely se tam i dvě stovky!!! nadaných elektroniků na víkend!)







V současné době do něj doplňuje rekuperaci energie při brždění zpět do baterií. Honzův youtube kanál najdete zde: http://www.youtube.com/watch?v=XWRXWaXtppo

- Ondra zpracovává technologický postup získávání manganu, neodymu a zirkonu ze šrotu

- Tomáš ve volných chvílích fotí na analog, má jen starou praktiku ale fotky si dělá komplet sám, tak ho prosím nekamenujte (nemáte prosím někdo doma mezikroužky či objektivy se závitem M42 které Vám je líto vyhodit?)

- Draslík pokračuje v experimentech, díky mě a dalším čtenářům má několik doplňků do laboratoře

- Argon aby mohl pracovat pod ochrannou atmosférou (děkujeme ing. F.V. - spousta chemikálií ráda vzplane při otevření plechovky, spousta reakcí nejde vůbec provést za přítomnosti vzduchu) , magnetická míchačka s ohřevem (pod ešusem - děkujeme čtenáři info.crew) , moje rotační vakuová odparka vytažená ze šrotu a opravená, odparka (děkujeme panu I.Č.) a Jungova předloha (děkujeme čtenáři J.K.)


Žádné komentáře:

Okomentovat